Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Un iPhone a canvi d’estimar Espanya: així vol el Gobierno fer créixer el nacionalisme espanyol a les aules

Durant el dia d’ahir, tal com ha pogut saber La República,  moltes escoles i instituts catalans van rebre un e-mail del Museo del Ejército, una entitat que és de titularitat […]

Gerard Sesé 30/11/2018
Alumnes d'una escola amb estanqeures

Durant el dia d’ahir, tal com ha pogut saber La República,  moltes escoles i instituts catalans van rebre un e-mail del Museo del Ejército, una entitat que és de titularitat del Ministeri de Defensa. El correu els convida a participar en el concurs “Qué es la bandera de España para ti?” on es dóna “especial rellevància a la participació de nens i joves, canalitzada a través dels Centres Escolars”.

Segons l’e-mail, “es tracta de fomentar l’expressivitat dels alumnes en totes les seves manifestacions, assessorats i dirigits pels seus tutors” però és evident que hi ha una clara intenció d’enaltiment del nacionalisme espanyol als centres Escolars.

El motiu d’aquest patriotisme exagerat en forma de concurs és pel 175 aniversari de la instauració de la bandera “rojigualda” com a bandera nacional espanyola i la finalitat d’aquesta convocatòria és fer que els joves i infants coneguin el significat i la importància de la Bandera que representa al seu país.

Un iPhone a canvi de demostrar l’amor a Espanya

El concurs està dirigit a estudiants de 3r, 4t, 5è i 6è d’Educació Primària i de 1r i 2n d’ESO de Centres Educatius de tot l’Estat i compta amb premis com un iPad Pro o un iPhone 8 entre els premis individuals i una pissarra digital interactiva Tàctil i ordinador Mac per al col·legi en el premi col·lectiu.

A més, per a tots els guanyadors (i familiars o tutors legals) s’organitzarà un viatge amb les despeses de transports i allotjament a càrrec de l’Exèrcit de Terra, la ciutat de Toledo.

BASES CONCURSO-QUE ES LA BANDERA DE ESPAÑA PARA TI