Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Un grup de manifestants forma un cordó a la plaça Urquinaona davant de la Policia Nacional per evitar enfrontaments

|

- Publicitat -

Un grup de manifestants forma un cordó a la plaça Urquinaona, just amb la confluència amb la Via Laietana, que separa la concentració de la línia policial formada per agents de la Policia Nacional. Es tracta d’una iniciativa del col·lectiu En Peu de Pau. La concentració s’està desenvolupant de forma tranquil·la després que en els primers minuts hi hagi hagut tensió amb cops de porra dels agents cap a un grup de concentrats que estaven asseguts. Mentrestant, un altre grup de manifestants s’han desplaçat cap a la zona de l’Arc de Triomf i es concentren davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), custodiada per diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra.

Publicitat
Alguns manifestants al Passeig Lluís Companys de Barcelona davant de la seu del TSJC, custodiada per un cordó dels Mossos d’Esquadra. Imatge del 19 d’octubre del 2019. (Horitzontal)

Entre els qui estan fent el cordó a Urquinaona hi ha el diputat d’ERC al Parlament José Rodríguez. De moment no s’ha vist al diputat republicà a Madrid, Gabriel Rufián. La iniciativa de forma un cordó ha sorgit de diverses entitats amb l’objectiu de “garantir el dret a manifestació” i “rebaixar la tensió dels últims dies”.

Un grup de manifestants per la zona de l’Arc de Triomf de Barcelona el 19 d’octubre del 2019. (Horitzontal)

Diversos col·lectius han emès missatges de desconvocatòria de la concentració, com ara el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) o la CUP. La concentració portava per lema ‘Prou Repressió. Llibertat presos polítics. #Buchdimissió’.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió