Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Un general espanyol proposa desplegar l’exèrcit a Barcelona pel 12-O

El general de divisió a la reserva Rafael Dávila Álvarez proposa al seu blog que la desfilada militar del 12 d’Octubre sigui enguany a l’avinguda Diagonal de Barcelona. Normalment és a […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 03/10/2018
Desfilada militar del 12-O a Madrid/ EP

El general de divisió a la reserva Rafael Dávila Álvarez proposa al seu blog que la desfilada militar del 12 d’Octubre sigui enguany a l’avinguda Diagonal de Barcelona. Normalment és a Madrid, però el militar espanyol creu que cal actuar contra “la situació creada a Catalunya per uns individus” que “han traït al poble espanyol”. Diu Dávila que “la unitat d’Espanya està per sobre de tot” i “pot ser que estiguem en l’error de la paraula i hàgim de passar als fets” perquè “el que va començar com una farsa es pot tornar realitat” .

“Altres anys els hem demanat [als ciutadans unionistes] en aquest Dia de la Hispanitat que posin les seves banderes als balcons, gestos al carrer […] Però no n’hi ha prou. Cal fer un pas més enllà, definitiu i contundent. Li correspon a l’Estat”, escriu per afegir que “el fracàs de la política exigeix una altra solució” com traslladar a la capital catalana l’acte central del 12-O. “Passa alguna cosa? Ah! Que seria una invasió?!, Que Europa …, que si hi haurà enfrontaments … És que el diàleg… És que, és que, és que … És que és Espanya”, diu el militar sense cap mena de complex. I conclou amb un “la resta, donada l’actitud dels independentistes, és perdre el temps i amb el temps, perdre Espanya”.