Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El centre de Palma es veu col·lapsat per un esvoranc de 8 metres provocat per les fortes pluges

L’incident no ha provocat ferits, però la circulació ha hagut de tallar-se i desviar-se

Redacció 28/02/2023

El centre de la ciutat de Palma, a Mallorca, s’ha vist col·lapsat el matí d’aquest dimarts, 28 de febrer, després que el temporal de fortes pluges que ha afectat l’illa hagi provocat un esvoranc de 8 metres de profunditat en una de les principals vies de la ciutat. També s’ha produït un segon esvoranc al Passeig Marítim.

El primer esvoranc, de 8 metres de profunditat, s’ha produït a l’avinguda del Comte de Sallent en direcció a la plaça d’Espanya. L’esvoranc ocupa la vorera central i tres carrils de circulació, motiu pel qual la Policia Local ha tallat la circulació en aquesta via, permetent-la en un sol carril únicament pel transport públic, mentre els operaris d’EMAYA Palma treballen per arreglar el desperfecte provocat per les pluges. La circulació s’ha desviat cap al túnel de General Riera i Antoni Marquès.

D’altra banda, el segon esvoranc s’ha produït a l’avinguda Gabriel Roca, en ple Passeig Marítim, a l’alçada de la discoteca de Pachá. La Policia Local ha desviat el trànsit cap a Porto Pi.

L’alcalde de Palma, José Hila, s’ha desplaçat fins al lloc dels incidents per valorar-los personalment, juntament amb la regidora d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, i el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà. El batlle ha explicat que la màxima prioritat és la seguretat dels ciutadans, i que després “ja es procedirà a tapar” els esvorancs, una tasca que pot comportar “dos o tres dies”, tot i que si la zona afectada resulta ser més gran “seran necessaris alguns dies més”, segons ha recollit Última Hora.

Cap dels esvorancs ha provocat ferits o incidències més enllà del desperfecte i de l’afectació al trànsit.