Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Un exregidor de Ciutadans acusa el partit d’actuar com “una secta” i s’afilia a ERC

Un exregidor de Ciutadans a Calafell s’ha fet militant d’ERC perquè assegura que els militants de la formació d’Albert Rivera “no poden pensar lliurement”. Jesús Benedicto, en l’actualitat regidor no […]

Redacció 05/10/2018
Albert Rivera i Inés Arrimadas, en una imatge d'arxiu/Tània Tàpia

Un exregidor de Ciutadans a Calafell s’ha fet militant d’ERC perquè assegura que els militants de la formació d’Albert Rivera “no poden pensar lliurement”. Jesús Benedicto, en l’actualitat regidor no adscrit al consistori del Baix Penedès, creu que la gent del partit taronja “són els testimonis de Jehovà de la política”, és a dir, “una secta”.

Benedicto ha relatat que fa cinc anys es va sentir “captivat” pel discurs de Ciutadans, però mesos després de les eleccions municipals del 2015 va deixar el partit “perquè el veia com un problema per a Catalunya”. Segons aquest regidor, Ciutadans es centra en “avivar” l’enfrontament entre la població i defensa que per revertir aquesta situació cal fer “pedagogia republicana”

Jesús Benedicto recorda que fa gairebé cinc anys es va involucrar en la creació de la secció local de Ciutadans a Calafell perquè el partit oferia un missatge “liberal, progressista, transparent i dur contra la corrupció”. Al mateix temps, apunta que ell va incorporar-se al partit advertint-los que era una persona “obertament republicana” i assegura que des de la formació taronja li van garantir que això “no seria un problema”. “Però em vaig adonar que sí que ho era”, lamenta, acusant el partit d’Albert Rivera de no permetre que els seus afiliats “pensin o actuïn lliurement”.

Mesos després d’haver estat el número 2 a la candidatura de Ciutadans a les eleccions municipals del 2015 i d’haver estat escollit regidor, Benedicto deixava el partit i mantenia l’acta a l’Ajuntament com a regidor no adscrit. “Vaig veure que amb Ciutadans tindríem un problema a Catalunya, perquè era un partit totalment bronca que procurava fer ferides on no n’hi havia per després poder actuar com a salvadors”, explica, assegurant que el seu pas per la formació “va ser un error evident”.

Jesús Benedicto va deixar de militar a la formació taronja fa més de tres anys, i ha estat aquest estiu quan ha decidit afiliar-se a Esquerra Republicana. Assegura que el “punt d’inflexió” va ser el referèndum de l’1 d’octubre de 2017, el qual va defensar que se celebrés a través de les diferents mocions prèviament debatudes al Ple de Calafell, i afegeix que va sentir “por” quan va veure els resultats obtinguts per Ciutadans a les eleccions del 21 de desembre.