Divendres, 26 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

Un estudi calcula que només s’han diagnosticat un 10% del total de casos de la Covid-19 a l’Estat

L’estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol deixa molt lluny Espanya del 20-30% de països com Alemanya o Portugal

Redacció
Redacció 29/04/2020
Salvador Illa, ministre de Sanitat

Un estudi elaborat per investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) indica que el percentatge de diagnòstic en contagiats per coronavirus a Espanya segueix sent baixll. Almenys, ha augmentat en l’últim mes fina al 10% ja que al març era la irrisòria xifra del 5%. Molt lluny del 20-30% de països com Alemanya o Portugal.

Els experts situen la taxa de diagnòstic espanyola per sobre de la mitjana europea (8%) i de països com Itàlia (8%), Regne Unit (7%) o França (7%); tot i que asseguren que Espanya segueix liderant el nombre de casos acumulats de Covid-19 amb 219.764, segons les seves dades, ha informat la UPC en un comunicat aquest dimecres.

Els experts han centrat el seu estudi a analitzar quin és el “retard diagnòstic” que es produeix entre el desenvolupament de símptomes de la Covid-19 en un pacient, i el seu registre com a cas positiu confirmat, en 10 països de la Unió Europea; i que a Espanya calculen en 14 dies.

Estimen que hi hauria uns 2,5 o 2,7 milions de casos acumulats a Espanya data de 26 d’abril, dels quals, “aproximadament mig milió encara podria encomanar el virus”.

Els resultats de la investigació demostra també que el nombre d’infectats per la Covid-19 encara és “massa baix” per poder considerar la possibilitat d’haver aconseguit la immunitat, que podria aconseguir-se amb un 60 o 75% d’infectats.