Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

Un ”error estructural” en desplomar-se el passeig marítim de Vigo deixa més de 300 persones ferides

El president de l’Autoritat Portuària de Vigo, Enrique César López Veiga, ha apuntat a un “error estructural” com a possible causa de l’ensorrament de la passarel·la en la qual s’estava […]

Redacció
Redacció 13/08/2018
Imatge aèria del Port de Vigo / EP

El president de l’Autoritat Portuària de Vigo, Enrique César López Veiga, ha apuntat a un “error estructural” com a possible causa de l’ensorrament de la passarel·la en la qual s’estava celebrant el festival d’esport i música urbana ‘O Marisquiño’.

“El primer que cal veure és el que està passant, però la impressió apunta a algun tipus d’error estructural perquè la part superior té fusta però el cas estrany és el formigó”, ha indicat López Veiga en una entrevista a la Cadena Ser.

El president portuari ha recordat, en aquest sentit, que “el formigó és molt resistent”, per aquest motiu “si estigués ben armat amb ferro no és fàcil que passi”, ha afegit.

El responsable portuari ha rebutjat buscar culpables de l’accident fins que es dugui a terme un peritatge de la zona. “Hi ha un acord entre les tres administracions, però el manteniment correspon a l’ajuntament i les obres són zona franca i les paga el port, però no m’agrada entrar en aquest tipus de discussions perquè sembla que ens donem la culpa uns als altres”, ha indicat.

Així mateix, ha recordat que l’organització del festival pugui tenir també algun tipus de responsabilitat, encara que ha declinat pronunciar-se davant de la possibilitat que pogués haver-se produït algun excés d’aforament a la zona. “La veritat és que es porta fent molts anys i mai va passar res aquí”, ha conclòs.

Relacionats