Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Un dirigent de Democracia Nacional destapa el tuf franquista de la justícia espanyola

La justícia espanyola torna a demostrar que el franquisme segueix ben present i acaba d’anul·lar l’ingrés a presó de Pedro Chaparro, vicepresident de la formació d’ultradretà Democracia Nacional. Chaparro havia […]

Aleix Ramirez Morlans 24/10/2018
Pedro Chaparro, vicepresident de Democracia Nacional

La justícia espanyola torna a demostrar que el franquisme segueix ben present i acaba d’anul·lar l’ingrés a presó de Pedro Chaparro, vicepresident de la formació d’ultradretà Democracia Nacional. Chaparro havia de complir una condemna per amenaces al fotoperiodista Jordi Borràs, durant una manifestació del dia de la Hispanitat de l’any 2015.

El mateix dirigent ultradretà ha confirmat que només haurà d’entrar a un centre penitenciari, en cas que torni a cometre un delicte d’odi en els pròxims tres anys. En aquest sentit, Chaparro considera aquesta condemna en suspens com “un caramel enverinat”, perquè Espanya “està dirigida per psicòpates i no es pot discrepar”.

No content amb aquestes paraules, el vicepresident de Democracia Nacional “es mostra content, pel fet que no entrar a presó “li permetrà gaudir dels seus fills, família, dona, els seus camarades i el seu estimat país”. Un dret ignorat pels magistrats que han rebutjat de forma reiterada en el cas dels presos polítics.

Per posar en context, Pedro Chaparro no hauria entrat a presó directament per la condemna per amenaces a Jordi Borràs, sinó perquè aquesta acció es considera una reiteració al delicte comès per Chaparro l’any 2013, quan va liderar un grup d’encaputxats que van assaltar el centre cultural Blanquerna de Madrid durant els actes de la Diada.