Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Un alcalde del PP admet que el partit està infestat de franquistes i diu que és “respectable”

“Al Grup Municipal Popular, al Partit Popular i en altres grups hi ha persones amb diferent ideologia i opinió política, totes respectables i no tinc res més a dir. Jo […]

Redacció 20/11/2018
L'alcalde de Cuenca, Ángel Mariscal

“Al Grup Municipal Popular, al Partit Popular i en altres grups hi ha persones amb diferent ideologia i opinió política, totes respectables i no tinc res més a dir. Jo crec que tampoc això és cap apologia de res”. Amb aquestes paraules ha defensat -preguntat en roda de premsa- l’alcalde de Cuenca, Ángel Mariscal, el quart tinent d’alcalde i regidor de Policia, Bombers i Mobilitat, Carles Navarro, per haver publicat un agraïment a Francisco Franco via ‘Whatsapp’.

Amb motiu del 20-N, l’aniversari de la mort del dictador, l’edil de l’Ajuntament de Cuenca ha publicat un muntatge amb la cara de Franco, la bandera instaurada durant la dictadura franquista i la frase “Gràcies Franco!” en majúscules. Tot i que, primer, Mariscal ha dubtat de la credibilitat de la publicació assegurant que a ell mateix li han suplantat la identitat a la xarxa, ha acabat admetent que al PP hi ha franquistes i és “respectable”.