Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Un activista d’Anonymous denuncia que s’enfronta a 11 anys de presó per l’Operació Catalunya

“Porto esperant judici des que vaig sortir del calabós de la guàrdia civil, la incertesa del que em passarà és cada dia pitjor”, ha lamentat

Redacció
Redacció 07/09/2019

Un usuari de Twitter que es presenta com activista d’Anonymous ha denunciat que s’enfronta a 11 anys de presó per accions comeses en el marc de l’Operació Catalunya, una resposta a “la contínua repressió a Catalunya” consistent en atacar pàgines web d’institucions o partits polítics responsables d’aquesta. Segons l’activista, l’acusen de “dany informàtic” -per la qual cosa s’enfrontaria a un possible pena de presó de dos a cinc anys i una multa-  i “revelació de secrets” -s’enfrontaria a una pena de 2 a 6 anys i a una multa- per “haver realitzat accions dins d’Anonymous i l’Operació Catalonia contra webs, serveis governamentals i empreses espanyoles des de l’1-O de 2017 fins al 27-F de 2018”.

“Porto esperant judici des que vaig sortir del calabós de la guàrdia civil, la incertesa del que em passarà és cada dia pitjor… Només sóc un revolucionari més que ha estat derrotat pel règim”, ha lamentat, recordant la seva detenció els primers mesos del 2018. “El que em fa més fàstic és que em puguin caure més anys que al maltractador o violador de torn… Fins a 11 anys per lluitar per les llibertats de tots a la xarxa”, ha etzibat.

L’activista d’Anonymous ha agraït el suport a la publicació on ha explicat la seva situació (per exemple, des d’Anonymous Catalonia) fins que -segons ha dit- ha intervingut l’eurodiputat de Vox ,Hermann Tertsch, i ha incitat els comentaris de “fatxes incultes i nazis de Vox”.