Dissabte, 5 de desembre de 2020 - Edició 863
La República

Twitter atorgarà el compte oficial de la Presidència nord-americana a Biden tot i que Trump es negui

La companyia “està preparant activament el seu suport a la transició dels comptes institucionals de la Casa Blanca per al 20 de gener del 2021”

Avatar
Agències 21/11/2020
FILE PHOTO: Democratic U.S. presidential nominee and former Vice President Joe Biden speaks during a drive-in campaign rally at Heinz Field in Pittsburgh, Pennsylvania, U.S., November 2, 2020. REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Twitter ha informat que atorgarà els comptes oficials vinculats a la Presidència nord-americana a Joe Biden i al seu equip el 20 de gener, data de la presa de possessió, tot i que el president sortint, Donald Trump, s’hi negui.

La companyia “està preparant activament el seu suport a la transició dels comptes institucionals de la Casa Blanca per al 20 de gener del 2021”, ha explicat un portaveu en declaracions al diari ‘The Hill’.

Així, traspassarà els comptes @POTUS, @whitehouse, @VP, @FLOTUS i diverses més en coordinació amb Arxius Nacionals i l’Administració de Registres. A més té previst reunir-se amb representants de l’equip de transició de Biden per abordar l’ús d’aquests comptes.

El compte @POTUS (President Of The United States, President dels Estats Units) té més de 32 milions de seguidors. Els missatges que ha publicat l’Administració Trump seran arxivats i el compte quedarà net, sense cap missatge.

En qualsevol cas, a diferència del que va fer en el seu moment Barack Obama, Trump ha fet servir més sovint el seu compte personal, @realDonaldTrump, que l’oficial. Precisament en aquest compte personal és en el qual ha abocat una gran quantitat d’acusacions de frau relatives a les eleccions presidencials del passat 3 de novembre que Twitter ha estat etiquetat com a disputa o directament com a desinformació.

 

Quan deixi de ser president, Trump perdrà els privilegis que dona Twitter als líders mundials i podria sofrir conseqüències per aquest tipus de missatges.

Relacionats