Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Turull replica que Junts votarà en contra els pressupostos del 2023 “si són tal com estan”

El secretari general de Junts diu que l’acord amb PSC i comuns per als comptes no és conjuntural i suposa un “canvi de cicle”

Agències 02/02/2023
El secretari general de Junts, Jordi Turull, en una atenció als mitjans a la seu del partit Data de publicació: dimecres 30 de novembre del 2022, 12:59 Localització: Barcelona Autor: Sara Escalera

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha replicat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que el seu grup votarà en contra els pressupostos del 2023 “si són tal com estan”. En una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’, ha considerat que l’acord amb PSC i comuns per als comptes no és conjuntural i suposa un “canvi de cicle”.

Així mateix, ha retret al Govern que hagi dedicat “grans esforços” per pactar amb el PSC i, en canvi, “molt pocs” per arribar a acords amb Junts. Turull ha lamentat que el Govern no hagi acceptat la seva proposta de “deflactar” l’IRPF per fer front a la inflació i ha respost a Aragonès que no es tracta de abaixar impostos als més rics, sinó que la “gran majoria de ciutadans” no perdin poder adquisitiu.

Una negociació “surrealista”

Turull considera que el sistema de negociació del Govern amb els pressupostos ha estat “surrealista” i ha afegit que “la política no pot anar d’adhesió”. En aquest sentit, ha posat en dubte que hi hagi hagut voluntat per part de l’executiu de pactar amb Junts. “Ha quedat clar qui és el soci prioritari”, ha conclòs per després afegir que no s’han acceptat les “grans propostes” que han posat sobre la taula.

Per al secretari general de Junts, l’acord per als comptes del 2023 no és un tema conjuntural sinó que “va més enllà”. I ha augurat que es “consolidarà” l’acord entre ERC, PSC i comuns perquè, segons ha dit, “s’ha prioritzat l’acord amb el PSOE per davant del 52%”.

En aquest context, ha defensat que el seu partit no es resigna al “deixar-ho estar”. Ha recordat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el seu discurs d’investidura, es va comprometre a culminar la independència. I ha afegit que el pacte dels pressupostos “va en sentit totalment contrari”.