Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Turull es mostra inflexible i promet ma dura amb els okupes: “Serem inflexibles i que no em vinguin amb la contradicció del dret a l’habitatge”

El secretari general de Junts avisa que sense lideratge des dels ajuntaments apareix el "populisme" per aprofitar-se'n

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, promet ma dura dels alcaldables de la seva formació davant els problemes d’ocupacions il·legals: “Serem inflexibles i que no ens vinguin amb la contradicció del dret a l’habitatge”. Segons Turull es tracta de problemes que no estan “renyits”, ja que es pot, diu, actuar contra les màfies i abordar en paral·lel la manca d’habitatge públic i la situació dels col·lectius més vulnerables.

Publicitat

El líder de Junts diu que a molts ajuntaments falta “lideratge” en aquest sentit i avisa que, mentre hi ha qui “es posa de perfil” o “es mou per postureig” el problema de les ocupacions i l’habitatge es fa més gran. Llavors, apunta, “aparell tot aquell populisme que se’n vol aprofitar”.

De ffet, són molts els ajuntaments metropolitans que s’esmercen en evitar les ocupacions. Busquen solucions per als casos de necessitats socials i treballen per combatre aquells lligats a la delinqüència. Al mateix temps, l’encariment de lloguers i hipoteques els ha dut a accelerar les polítiques per promoure una oferta pública assequible per a moltes famílies que no es poden pagar un pis.

Són reptes que els ajuntaments entomen com a administració més immediata, tot i lamentar que són qüestions que depenen d’un paraigües legal estatal molt més ampli. Més enduriment normatiu, compra de finques, reconversió d’espais o creació d’AREs són les principals apostes dels partits.

Et pot interessar  El PSC vol crear una oficina per ajudar a prevenir les ocupacions delictives a Barcelona
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió