Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Trump perdria les eleccions de 2020 contra els quatre principals candidats demòcrates, segons NBC/WSJ

L’exvicepresident Joe Biden i els senadors Bernie Sanders, Elizabeth Warren i Kamala Harris, sortirien guanyadors En el primer gran sondeig abans dels comicis de l’any vinent, Biden trauria 9 punts […]

Avatar
Agències 14/07/2019

L’exvicepresident Joe Biden i els senadors Bernie Sanders, Elizabeth Warren i Kamala Harris, sortirien guanyadors

En el primer gran sondeig abans dels comicis de l’any vinent, Biden trauria 9 punts d’avantatge a Trump (51 enfront de 42 per cent) entre els votants registrats, una diferència per sobre del marge d’error de l’enquesta, de +/-3,5 punts percentuals.

 

El senador Bernie Sanders, independent per Vermont, trauria a Trump un avantatge de 7 punts (50 a 43 per cent) mentre que Warren, demòcrata per Massachusetts, mantindria un avantatge de cinc punts (48 a 43 per cent)

 

La senadora demòcrata per Califòrnia Kamala Harris guanyaria unes hipotètiques eleccions davant de Trump per només un punt de diferència, 45 a 44 per cent.

 

Encara que queden més de 200 dies fins al caucus d’Iowa al febrer –la primera gran cita de les primàries demòcrates– i les eleccions se celebren al novembre de l’any vinent, Trump, que manté només un 45 per cent en les enquestes sobre l’aprovació de la seva tasca, aconsegueix ara mateix pitjors resultats que el seu predecessor, Barack Obama, a hores d’ara de la reelecció.

 

En una enquesta de NBC/WSJ realitzada a l’agost de 2011, Obama mantenia un avantatge d’1 punt sobre el candidat republicà, Mitt Romney: 46 per cent a 45 per cent. No obstant això, Obama va acabar guanyant les eleccions generals per 4 punts, 51 per cent a 47 per cent.