Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Trias vol impulsar una Cimera del Llibre i fer de Barcelona una capital editorial

L'alcaldable de JxCat elogia el tancament al trànsit del centre de la ciutat per fer una "gran illa del llibre"

|

- Publicitat -

El candidat de JxCat a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, s’ha compromès aquest diumenge a impulsar una Cimera del Llibre si governa a l’ajuntament de la capital catalana a partir del 28 de maig.

Publicitat

Trias ha dit que Barcelona té els ingredients per ser una de les capitals del llibre i, per això, creu que el consistori ha de liderar el projecte per aprofitar la indústria editorial “potent” que ja té la ciutat. En una atenció als mitjans des de la paradeta de la seva candidatura a la Rambla Catalunya i en plena celebració de Sant Jordi, Trias ha elogiat també la idea de tancar el centre de la ciutat per poder fer una “gran illa del llibre”.

De la mà dels números 4 i 8 de la seva llista, l’exconsellera d’Exteriors Victòria Alsina i Joan Rodríguez, respectivament, Trias ha proposat reunir totes les parts implicades com editorials, autors, llibreries, biblioteques, fires i mercats del sector, certàmens literaris i entitats, per establir una estratègia compartida i amb vocació internacional per potenciar “de nou” aquest perfil internacional de la ciutat.

Per a Trias la diada de Sant Jordi és “el dia més bonic de l’any” i un dels més especials, perquè coincideix amb el patró de Catalunya, el dia dels enamorats per a molts catalans i una diada literària. Ha recordat que la Unesco va declarar el 23 d’abril com a dia mundial del llibre i patrimoni de la Humanitat, i Barcelona és reconeguda com a Ciutat Literària per la mateixa Unesco després que Trias ho impulsés com a alcalde. “Tot això no passa perquè sí, passa perquè la societat civil hi creu, i l’ajuntament hi ha de creure i ho ha de liderar”, ha dit.

Et pot interessar  L'ocupació i l'habitatge centren el primer debat amb tots els candidats de Barcelona, amb Colau al centre dels atacs

Per tot això, considera que la història editorial de la ciutat, la seva xarxa de biblioteques, el fet de ser escenari de trames literàries, ser l’origen de la diada o els seus vincles amb el món editorial llatinoamericà, fan de Barcelona una ciutat ideal per convertir-se en una capital editorial mundial.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió