Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Tres murals d’art urbà catalans lluiten per convertir-se en el millor grafiti del 2022

Les obres seleccionades es troben a Calafell, Lleida i Penelles i competeixen amb altres grafitis d’arreu del món

Redacció 14/01/2023
El mural d'Albert Bonet i Enric Casado a Lleida

Els murals de Gemma Gené, Djoels i Albert Bonet amb Enric Casado competiran al concurs que organitza la plataforma internacional d’art urbà Street Art Cities. Una vegada més, l’objectiu del certamen és decidir quin és el millor mural de l’any, en aquest cas del 2022. Els artistes catalans seleccionats es troben entre les cent millors obres del món i lluitaran per endur-se el primer premi d’aquest concurs d’escala internacional.

L’obra de Gemma Gené, artista barcelonina establerta a Nova York, es troba a Calafell i és un retrat que immortalitza el seu gos, en Mochi. El d’Albert Bonet i Enric Casado és un mural fet a dues mans al barri de la Bordeta de Lleida i consisteix en un homenatge a la poma i al blat. Per últim, el grafiti de Djoels està fet a Penelles, un poble on l’art urbà ha florit amb força i actualment té més d’un centenar de murals diferents.

Street Art Cities organitza aquest concurs de manera que sigui el públic qui triï l’obra guanyadora. La plataforma ha creat una aplicació a través de la qual tothom pot consultar els cent grafitis seleccionats i votar el que considerin millor. Encara es podrà votar durant les dues pròximes setmanes. Després, es revelarà el nom de l’artista guanyador i la seva obra, qui sap si en serà una de catalana.