Dimecres, 30 de novembre de 2022 - Edició 1588
La República

Tremosa atribueix les picabaralles entre JxCat i ERC al Govern a la “gravíssima situació de crisi”

El conseller avisa Colau que “no és un bon missatge anar demanant boicot a multinacionals líders mundials” com Amazon

Agències 22/11/2020
Captura de la intervenció del conseller Tremosa a les jornades del Col·legi d’Economistes de Catalunya. Imatge del 7 de novembre del 2020.

El conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, atribueix les picabaralles entre JxCat i ERC al Govern a la “gravíssima situació de crisi” i no a la situació preelectoral. En una entrevista a ‘El Nacional’, ha considerat que, finalment, han trobat un “acord intel·ligent, de reobertura parcial”. El titular d’Empresa ha alertat també que moltes companyies “no podran resistir a futurs tancaments” i ha cridat a ser “doblement responsables per no haver de tornar a tancar”. D’altra banda, Tremosa ha advertit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau -qui ha demanat a la ciutadania que no compri a Amazon i opti pel comerç de proximitat- que “no és un bon missatge anar demanant boicot a multinacionals líders mundials que ens estan mostrant el futur”.

Sobre les declaracions de Colau, Tremosa ha dit que ell “no ho hauria dit d’aquesta manera”. Ha expressat que li “agrada” el comerç de barri però que la planta que Amazon té al Prat dona 5.000 llocs de treball directes “d’alta tecnologia, per tant, salaris elevats i cotitzacions socials altes”. “Podem prioritzar el consum local, als nostres barris, però en plena pandèmia molta gent gràcies a Amazon ha tingut molts productes bàsics”, ha afegit.

 

Davant les tensions viscudes al Govern aquesta setmana passada, arran de les filtracions sobre el pla de reobertura, Tremosa ha demanat comprensió a la població: “Ningú neix ensenyat en gestió de pandèmies com aquesta”, ha afegit. I ha advertit que “si tanquen les empreses massivament, no hi haurà diners per pagar la sanitat pública”.

 

“És normal que la consellera de Cultura defensi una reobertura ràpida dels establiments culturals en la mesura que sigui possible, o que el conseller d’Empresa defensi les empreses que estan tancant, sobre tot en els casos més greus com la restauració, quan hi ha estimacions que el 25% de bars i restaurants ja no obriran mai més”, ha explicat.

 

Tremosa també ha dit que “fa un any”, quan el Departament l’ocupava Àngels Chacón, “ser conseller d’Empresa era molt còmode”. “L’economia el 2019 va arribar a màxims històrics, podies anar a inaugurar fires, ampliacions de fàbriques; l’economia batia rècords d’inversió estrangera, turistes, PIB, exportacions”, ha enumerat, en contraposició a la situació actual “de triple crisi, sanitària, econòmica i social”.

 

El conseller ha criticat el govern espanyol perquè “és el país que menys ajuts directes ha donat a les empreses” i ha qüestionat “què se n’ha fet des de Madrid dels diners de la Unió Europea”.