Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Tots els partits del Parlament de les Illes Balears, excepte VOX, homenatgen les víctimes del franquisme

|

- Publicitat -

Tal com informa DBalears , avui tots els partits amb representació al Parlament de les Illes Balears han donat suport a un manifest en record de les víctimes de la Guerra Civil i de la dictadura franquista. L’única excepció ha estat la dels ultradretans espanyolistes de VOX, que s’h i han negat.

Publicitat

El manifest s’ha llegit a la Sala de les Passes Perdudes just abans que comencés la sessió d’avui. La presidenta del Govern, Francina Armengol, també ha participat en la lectura del manifest, que s’ha anat fent per fragments, per tal que els representants de tots els partits poguessin intervenir-hi. La lectura s’ha fet avui perquè dilluns vinent, dia 31 d’octubre, és el Dia del record i homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura.

S’ha volgut remarcar la descoberta i identificació de les restes d’Aurora Picornell al cementiri de Son Coletes, a Manacor, de la qual ja vam informar la setmana passada en aquest diari. El Parlament ha acordat commemorar el dia 29 d’octubre com a Dia de record del naixement del moviment democràtic preautonomista i el del 31 d’octubre com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop militar, la Guerra Civil i la dictadura.

 

Et pot interessar  La FOLC insta Prohens a "deixar de fer demagògia amb la llengua"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió