Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Torrent exigeix un procés judicial i explicacions polítiques per l’espionatge: “Estan en joc els fonaments democràtics”

El conseller d’Empresa, espiat amb Pegasus el 2019, està “convençut” que darrere hi ha el CNI

Agències 22/04/2022
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, visita la trobada comercial Buy Catalunya USA a l'Hotel Arts de Barcelona Data de publicació: divendres 22 d’abril del 2022, 13:19 Localització: Barcelona Autor: Ethan López

El conseller d’Empresa, Roger Torrent, ha exigit responsabilitats judicials i explicacions polítiques per l’espionatge a membres del moviment independentista. Torrent, que va ser espiat pel programa Pegasus mentre era president del Parlament el 2019, està “convençut” que darrere del ‘Catalangate‘ hi ha el CNI.

“Ho volem esclarir i s’ha de poder demostrar amb un procés judicial”, ha expressat. També demana explicacions de caràcter polític en el marc d’una comissió al Congrés dels Diputats i “una altra tutelada per un tercer independent”. El conseller ha dit que aquest és “un escàndol de dimensions importantíssimes des del punt de vista democràtic” i ha dit que “el que està en joc no és un moviment polític, sinó els fonaments democràtics”.

“Avui ens afecta a nosaltres, persones que en un moment determinat hem estat al capdavant de les institucions del país, o als advocats defensors dels líders polítics sotmesos a processos judicials, però demà ves a saber a qui pot afectar”, ha advertit Torrent.