Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Torrent espera una legislatura on “tots els acords siguin aplicables”

El president del Parlament, Roger Torrent, posa sobre la taula tres elements com a prioritats en la legislatura: el primer és “que ningú deixi l’acta de diputat”, “preservar la llibertat […]

Redacció
Redacció 26/09/2018
Roger Torrent

El president del Parlament, Roger Torrent, posa sobre la taula tres elements com a prioritats en la legislatura: el primer és “que ningú deixi l’acta de diputat”, “preservar la llibertat de les majories parlamentàries” i, per acabar, “que tots els acords siguin aplicables”.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio d’aquest dimarts, respecte l’acord dels diputats processats, Torrent ha assegurat que serà la Comissió de l’Estatut del diputat del Parlament serà la que decidirà què es porta al ple del Parlament i el Ple votarà.

“Ens agafem a l’article 25 i l’autonomia de la pròpia institució”, subratlla el president Torrent. “Serà el ple qui votarà”, conclou, després que els grups parlamentaris facin un dictàmen. Afegeix que s’haurà de treballar “perquè inclogui a altres grups”, com Catalunya en Comú.

Actualment, els diputats no cobran però amb l’acord podran delegar el vot. Les diferències entre JxCat i ERC sobre aquesta qüestió van fer que el passat juliol se suspengués un ple del Parlament i els dos grups han estat negociant durant les darreres setmanes, també amb la implicació dels diputats afectats que són a la presó o a l’exili. El punt de desacord principal era que JxCat no acceptava la substitució temporal de Carles Puigdemont. Mentre que ERC ha defensat que s’apliqui el mateix criteri per a tots els diputats afectats.