Dijous, 17 d'Octubre de 2019 - Edició 448
La República

Torra signa el nomenament d’Alfred Bosch com a nou conseller d’Exteriors

ACN – El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat aquest dijous el decret de nomenament d’Alfred Bosch com a nou conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Bosch […]

Redacció
Redacció 22/11/2018
El regidor d'ERC a Barcelona Alfred Bosch / EP
ACN – El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat aquest dijous el decret de nomenament d’Alfred Bosch com a nou conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Bosch substituirà Ernest Maragall en el càrrec, i prendrà possessió divendres a les 9 del matí en un acte al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
Bosch ha estat regidor i president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona entre el 2015 i el 2018, vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i president del grup parlamentari d’ERC al Congrés entre el 2011 i el 2014. El nou conseller és doctor en història per la UAB i havia exercit com a professor en universitats de Catalunya i l’estranger.
Bosch arriba a la conselleria d’Acció Exterior després de la renúncia de Maragall, que deixa el càrrec per presentar-se com a candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona. De fet, tots dos han intercanviat els seus rols, ja que era el propi Bosch qui havia guanyat les primàries d’ERC per presentar-se a les municipals.

Al capdavant d’Exteriors, Bosch assumirà la tasca de continuar el desplegament de les delegacions a l’estranger. Dimarts, el consell executiu va aprovar l’obertura de sis noves oficines als països nòrdics, als Balcans, a Portugal, al Mediterrani, als bàltics i l’Europa central. En els últims mesos, també s’han reobert les delegacions als EUA, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit i Irlanda, i queden pendent les inauguracions de les de París i Suïssa.

Relacionats