Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Toni Cantó es queda amb un pam de nas: No podrà ser a les llistes del PP de Madrid

Aquesta és la resposta del jutjat davant la denúncia del PSOE sobre la candidatura de l’exdiputat taronja, però encara es pot recórrer al TC

Redacció 11/04/2021

El jutjat contenciós administratiu número 5 de Madrid ha acordat aquest diumenge que Toni Cantó sigui exclòs de la llista del PP a les eleccions del 4-M a Madrid per ser “inelegible” en no haver-se empadronat a la Comunitat de Madrid abans de l’1 de gener, com marca la llei electoral. El jutjat també descarta l’exalcalde de Toledo Agustín Conde de la candidatura del PP pel mateix motiu en una resolució ferma, però que pot ser recorreguda al Tribunal Constitucional (TC). La sentència es produeix després que el PSOE recorregués la decisió de la Junta Electoral de Provincial de Madrid que va decidir aprovar les candidatures de Cantó i Conde només fiant-se de la direcció del DNI i sense comprovar la data d’empadronament.

De fet, Toni Cantó –actual número 5 de la llista del PP- es va empadronar a Madrid el 22 de març passat i Agustín Conde ho va fer el dia 26, ambdós més d’una setmana després que Isabel Díaz Ayuso convoqués les eleccions autonòmiques i quasi tres mesos més tard del tancament del cens. “Ningú que no estigui domiciliat a Madrid abans de l’1 de gener del 2021 ni pot votar ni pot ser elegit”, s’assenyala ara en l’auto de Ramón Fernández Flórez, titular del jutjat contenciós administratiu número 5 de Madrid, que dona finalment la raó al PSOE i corregeix la decisió de la Junta Electoral Provincial de Madrid, que el passat 5 d’abril va donar llum verda a les candidatures de Cantó i Conde.