Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

“Tiempo de Concordia. Año I”: El comentari burleta d’en Baños que enderroca l’argument de convivència del PSC Sabadell

El PSC de Sabadell s’ha negat a rebre a Carme Forcadell perquè ha afirmat que “divideix la societat catalana” i ha titllat de desconsiderats a ERC, la Crida per Sabadell i Junts per no tenir en compte l’esforç que ha suposat l’acceptació dels indults per a una part de la ciutadania

Redacció 23/07/2021
La façana de l'Ajuntament de Sabadell amb la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics girada

Antoni Baños, diputat emèrit del partit polític CUP, ha jugat una mala passada al PSC de Sabadell en ironitzar sobre la resposta del partit socialista en referència a la rebuda institucional de Carme Forcadell a Sabadell  com explica Nació Digital. En una piulada ha criticat la feblesa de l’argument dels socialistes per negar-se a rebre a la catorzena presidenta del Parlament de Catalunya.

El PSC a Sabadell ha donat una resposta poc amigable a la invitació en un comunicat en el qual han afirmat que: “No contribuirem amb la nostra presència a fomentar actuacions que aprofundeixen en la divisió que durant els darrers anys ha viscut la societat.”

Amb un cert caràcter d’acusació en el comunicat, el PSC ha retret a ERC, la Crida per Sabadell i Junts “no haver tingut en consideració l’esforç que ha representat per a una part significativa de la ciutadania l’acceptació dels indults”. Altres figures com Jordi Rull han piulat la “manca evident de sensibilitat” que suposa que el PSC de Sabadell s’hagi negat a assistir a l’acte.

El comentari d’en Baños ha rebut diverses respostes en què s’ha comentat la relació entre el PSC a Sabadell i l’exalcalde Manuel Bustos, investigat per un delicte de tràfic d’influències.