Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

Les provocacions de la policia espanyola i catalana intenten rebentar les concentracions d’aquesta tarda

|

- Publicitat -

Nit llarga per culpa de les provocacions dels dispositius policials

Publicitat

Escenes de tensió i càrregues policials aquest dimarts al vespre al voltant de la delegació del govern espanyol a Barcelona, on han confluït dues convocatòries de protesta contra les sentències del Tribunal Suprem als líders independentistes. Les càrregues s’han produït a la zona del carrer Mallorca, a prop del passeig de Gràcia, on han arribat columnes de manifestants des de la plaça Universitat i des de Jardinets de Gràcia. Aquí, la policia ha actuat per evitar que els concentrats superessin l’àrea restringida formada per tanques. Al darrere d’aquest perímetre de seguretat, dos cordons policials, un de Mossos d’Esquadra, el més pròxim als manifestants, i un altre de Policia Nacional, més a prop de la seu de l’administració espanyola.

Cordó dels Mossos, en primer terme davant de la línia de manifestants, al voltant de la delegació del govern espanyol a Barcelona el 15 d’octubre del 2019. (Horitzontal)

El treball de coordinació de la policia espanyola i catalana un fracàs d’actuació

Des de tres quarts de vuit del vespre es produeix aquest compàs d’espera tensa entre policia d’una banda i concentrats de l’altra, durant el qual s’han llençat objectes contra el cordó policial com ara llaunes, ampolles o papers. Els Mossos han disposat tanques per fer una barrera de separació, així com les furgonetes policials travessades al carrer.

El cordó policial és de gran abast i, d’una banda, baixa pel carrer Pau Claris fins a les cruïlles amb els de Provença i València, mentre que de l’altra baixa per Roger de Llúria fins a les cruïlles amb els mateixos carrers. D’aquesta manera, el blindatge policial de la delegació del govern espanyol és completa.

En paral·lel, a l’altre cantó de la delegació se celebra l’acte convocat per Òmnium i l’ANC, a la confluència dels carrers Mallorca i Bruch. Se celebra a un centenar de metres de la delegació, on no han pogut arribar. Aquest acte es desenvolupa en un ambient de completa tranquil·litat, amb parlaments i la gent seguda al carrer amb espelmes.

Entre les dues concentracions hi ha milers de persones a l’entorn de la delegació. Bona part d’aquestes persones formen part de la manifestació que des de la una del migdia recorre els carrers de la capital catalana des de l’avinguda Paral·lel.

Aquesta manifestació ha bloquejat a estones la plaça Espanya i la Gran Via, i ha arribat per aquesta via fins a la plaça Universitat, que també ha estat tallada durant força estona.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió