Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Tardà creu que la proposta d’autogovern de Sánchez és “reduccionista” perquè oblida el 50% independentista

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat aquest dijous que la proposta del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè els catalans votin en referèndum aprofundir en el […]

Redacció
Redacció 06/09/2018

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat aquest dijous que la proposta del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè els catalans votin en referèndum aprofundir en el seu autogovern és “reduccionista” i, al seu parer, “exclou el conjunt de la ciutadania a Catalunya.

“La proposta s’adreça al 50 per cent de catalans que es declara autonomista, res ni ningú no pot excloure el conjunt de la ciutadania catalana”, ha assegurat Tardà en declaracions a la Cadena Ser.

Així, el portaveu d’ERC al Congrés ha qualificat la iniciativa de l’Executiu espanyol de “reduccionista”.

“El 50% independentista no pot imposar la independència a l’altre 50, i la meitat autonomista no pot imposar l’autonomia a l’altra meitat”, ha resumit.

La solució? Un referèndum

Segons el dirigent independentista l'”única solució” passa per un referèndum que mesuri com és l’opció preferida a Catalunya: més autonomia o la independència.

Per això, ha instat a “construir un instrument” que permeti als catalans “dilucidar democràticament el que passa a Catalunya”.

En declaracions al Congrés aquest dimecres Tardà va alertar a les files secessionistes que no es podia “imposar” la independència a Catalunya sense tenir en compte el 50% dels catalans no-independentistes.

“Si hi ha cap independentista ingenu o estúpid que creu que pot imposar la independència, és evident que està absolutament equivocat”, va assegurar.