Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Tània Verge: “Un home maltractador no pot ser bon pare. Els fills també són víctimes”

|

- Publicitat -

La consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge, ha passat pels micròfons de Catalunya Ràdio per exposar les línies mestres del seu departament, de nova creació en l’actual govern i amb el ressò del darrer episodi de violència masclista a les Canàries. Així una de les afirmacions més contundents ha estat: “Un home maltractador no pot ser bon pare. Els fills també són víctimes”.

Seguint aquest fil, la consellera ha recordat que “A Catalunya vam incloure la violència vicària però el PP va presentar-hi recurs d’incostitucionalitat” i que treballaran perquè l’estat canviï. Aconseguir canvis, assegura, és complicat perquè “estructural” i supura per tot arreu. I ha posat dos exemples: “Que surti una representant política com Díaz Ayuso a banalitzar les agressions sexuals, és una mostra més del negacionisme de la violència masclista.” I, respecte la veneració que se li té a l’estat, malgrat les evidències del seu comportament masclista al llarg de tota la seva carrera, ha afirmat categòricament que “No convidarem Plácido Domingo a cap acte”.

Publicitat

Aprofondint en el que pot fer un govern, la consellera ha dit: “Les dones no denuncien quan volen, sinó quan poden. Per tant, des de les administracions hem de donar eines per atendre aquestes persones abans i després de posar una denúncia. Nosaltres venim a desplegar lleis d’igualtat en la màxima exponència. Des de la detecció i prevenció, fins a la atenció. Dissortadament, no acabarem amb la violència masclista en una legislatura, però sí que en revisarem els processos.”

Et pot interessar  Nou crim masclista i vicari: un home mata la seva dona i els dos fills menors
Publicitat

Opinió

Minut a Minut