Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

Surten a la llum noves pràctiques mafioses del Gobierno Rajoy: hauria intentat segrestar els Bárcenas contractant un mercenari

Segons 'Okdiario', hauria pactat 50.000 euros de fons reservats amb el delinqüent Enrique Olivares

|

- Publicitat -

El Gobierno de Mariano Rajoy hauria intentat segrestar els Bárcenas contractant un mercenari. Segons el diari ‘Okdiario’, ho hauria fet en el marc de la presumpta operació policial extrajudicial que s’hauria dut a terme per recuperar els documents que ostentava l’extresorer popular Luis Bárcenas quan ja era a la presó de Soto del Real.

Publicitat

Diu el digital que el Ministeri de l’Interior hauria pactat amb el delinqüent (amb antecedents penals) Enrique Olivares un pagament de 50.000 euros de fons reservats per tal que aquest segrestés (l’octubre del 2013) a la família Bárcenas i recuperés tres pendrives que podien ensorrar la cúpula del partit. El xofer de Bárcenas, Sergio Ríos (a qui comandaments de la policia havien subornat amb 48.000 euros dels fons reservats del Ministeri de l’Interior i una plaça de sotsinspector de la Policia Nacional) s’havia encarregat de localitzar-los al domicili de l’extresorer a Madrid i el Gobierno va avançar a Olivares 10.000 euros dels fons del Ministeri d’Interior per assaltar-lo. La resta, arribaria si la missió culminava amb èxit i recuperava els documents que afectaven Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, María Dolores de Cospedal i Javier Arenas.

Així, basant-se en un pla dissenyat per la policia espanyola i amb el vistiplau d’algunes de les més altes instàncies de la Seguretat de l’Estat, Enrique Olivares va dur a terme el pla després de ser entrenat per comandaments policials. Va presentar-se a la casa dels Bárcenas mentre la família menjava a la cuina i va enganyar el porter de l’edifici i la dona de fer feines vestit de capellà (al·legant que venia d’Institucions Penitenciàries), per acabar amb la dóna i el fill de Bárcenas al saló de casa seva, on va treure una pistola sense marca, model i número de sèrie que havia estat modificada de manera rudimentària.

“Tú túmbate en el suelo o le pego un tiro a tu madre”, hauria dit a Guillermo Bárcenas abans de lligar-lo a ell i la seva mare. “Ahora me lleváis al despacho de tu padre y, una vez allí, me hacéis entrega de los pendrives de tu padre o me decís la información que tumbe al Gobierno u os mato”, hauria continuat. La finalitat última de l’operatiu era privar els jutges de l’Audiència Nacional de la documentació de Bárcenas.

Però el seu fill hauria aconseguit tombar al segrestador que, finalment, va ser detingut per agents de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana que desconeixien els plans secrets del Cos Nacional de Policia. Posteriorment, es van dedicar a difondre mentides sobre l’estat de salut mental d’Olivares.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió