Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Vox amenaça el Gobierno amb una expressió pròpia de la màfia o dels narcotraficants

Fins i tot, Gonzalo Boye s’exalta després de llegir el tuit de la ultradreta contra la Llei de Memòria Democràtica

Redacció
Redacció 11/10/2020
Pla mitjà dels diputats de Vox Santiago Abascal i Ortega Smith asseguts als seus escons del Congrés en la constitució de la cambra el 3 de desembre del 2019 (horitzontal)

La impunitat amb què se sent i gaudeix la ultradreta espanyola i el nacionalisme radical espanyol a l’Estat segueix sent molt greu i esbossa un futur molt negre.

Si tot just avui us hem explicat com ahir la Policia Nacional espanyola protegia i escortava la ultradreta a Madrid, ara us hem de mostrar un tuit esgarrifós de Vox que demostra que les seves arts i la seva idiosincràsia no són només propis de temps dictatorials sinó que, a més, abracen el llenguatge de la por, l’amenaça i la violència.

El partit ultra i radical segueix encegat d’odi cap a la Llei de Memòria Democràtica que prepara el Gobierno per a intentar, d’una vegada per totes, fer justícia en moltes ferides que encara sagnen a Espanya per la dictadura franquista.

Com si es tractés d’una màfia violenta o un grup de narcotraficants, Vox enviava un missatge al ministre espanyol José Luís Abalos que deia el següent: “Derogad la Ley de Memoria hisotrica, primer aviso”.

Aquest “primer aviso” és usat per organitzacions criminals a tall d’amenaça i, sovint, és per referir-se que si no s’acompleix una petició (normalment un deute) es procedirà a impartir mal físic a la persona amenaçada o als seus familiars i persones properes.

L’expressió és tan greu que, fins i tot, l’advocat Gonazlo Boye se’n feia creus a Twitter: