Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

[Vídeo] Una tertuliana de Telecinco incendia les xarxes justificant el bombardeig de Guernica

Jamardo té la indecència de dir que “ni el que bombardejava era dolent, ni els bombardejats eren tan bons”

Carme Garau 06/04/2022
La tertuliana María Jamardo ha protagonitzat unes lamentables declaracions al programa "Ya son las ocho" de Telecinco.

La tertuliana María Jamardo ha protagonitzat unes lamentables declaracions al programa “Ya son las ocho” de Telecinco. La “periodista” ha criticat la intervenció de Volodímir Zelenski, president d’Ucraïna, qui ha fet referència al bombardeig de Guernica per relatar l’horror que es viu al seu país.

Davant els diputats, ha evocat aquest episodi de la Guerra Civil i l’ha comparat amb l’actual situació de la ciutat de Mariúpol. “És l’abril de 2022, però sembla que fos del 1937, quan el món es va assabentar de l’atac a la vostra ciutat”, ha dit Zelenski sobre els atacs de l’aviació italiana i alemanya.

Unes paraules que no només han molestat Jamardo, sinó que a més li han servit per justificar l’atac feixista. “M’ha semblat malament, perquè jo crec que cal recordar que en aquell moment el socialisme i el partit comunista estaven del costat de Stalin”, ha assegurat. Sense titubejar, ha afegit: “Ni el que bombardejava era dolent, ni els bombardejats eren tan bons”. Tanmateix, a la tertuliana de la cadena espanyola no la jutjaran per apologia a la violència ni delictes d’odi.