Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

[Vídeo] Una sèrie espanyola blanqueja la violència policial

Movistar+ estrena “Antidisturbios” sobre la policia espanyola i evita parlar de l’1-O

Gerard Sesé 16/10/2020

El canal de pagament espanyol Movistar+ ha estrenat una nova sèrie que portarà polèmica sense dubte: “Antidistrubios”. Es tracta d’un thriller policíac carregat de tensió, violència al límit i corrupteles dins de les altes esferes de la policia.

Toni de la Torre, crític especialitzat en sèries de televisió i de plataformes en streaming, ha analitzat ‘Antidistrubios’ i ha dit que es posiciona favor de la policia. El crític ha sentenciat que “no parla de les conseqüències de la violència policial” i que això “és una cosa que no s’hauria de fer mai”. Detalla que es busca l’empatia amb el policia ferit i no amb la víctima de la violència de l’agent, és a dir, l’agredit. Fins i tot posa d’exemple que hi ha la mort d’un immigrant que no es tracta.

De la Torre explica que, a més, “sempre es dóna la culpa als de dalt” i que la sèrie s’acaba abans de l’1-O just quan van al vaixell “dels piolins”. “Fa un retrat a favor de l’agent antidisturbis i això no s’ha de fer”. S’atreveix a sentenciar: “si la sèrie seguís a l’1-O cauria la imatge que han construït dels antidisturbis”.