Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

[Vídeo] Una reportera de Tele5 menteix en un directe i s’encara amb un independentista que li ho retreu

La periodista assegura que hi ha contenidors cremats i que els Mossos no poden seguir els manifestants

Gerard Sesé
Gerard Sesé 12/09/2020

La desinformació amb la qual viuen els ciutadans espanyols és greu i preocupant. I no parlem de les intoxicacions i tergiversacions amb els casos de la Corona borbònica o de Podemos o Veneçuela, no. Ens referim, una vegada més, a Catalunya. De fet, en ple segle XXI, una de les armes que usa un Estat és la caverna mediàtica.

Un independentista va voler gravar la connexió en directe d’una reportera de Tele5 ahir a la nit durant l’últim tram de la Diada Nacional catalana quan una manifestació dels CDRs va reivindicar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats, així com l’aplicació del mandat de l’1-O amb una crema d’un ninot del rei i, posteriorment, amb alguns aldarulls esporàdics per la ciutat de Barcelona.

La reportera de Tele5, però, hi posava més pa que formatge: “el Mossos no poden seguir darrere els manifestants” o “intenten retirar els contenidors que encara no estan en flames” són algunes de les seves expressions durant la seva connexió en directe. Tal com es pot veure al vídeo, un ciutadà la grava amb el seu mòbil i li ho retreu. Lluny d’amagar el cap sota l’ala, la periodista s’hi encara: “On he mentit, eh!?”.

L’independentista no pot aguantar més i diu: “on són els containers cremats? Només hi ha un! Mentiu!”