Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024
Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024

[Vídeo] Una desena de persones es planten davant una màquina excavadora que construeix un parc eòlic al Baix Camp

|

- Publicitat -

Una desena de persones s’han plantat aquest dilluns al matí davant una de les màquines que han començat a construir el parc eòlic de Lo Vedat del Pany, als termes municipals de Riudecols i Duesaigües (Baix Camp). Hi ha hagut moments de tensió entre els membres de grups ecologistes i els promotors de l’obra, segons han apuntat alguns testimonis a l’ACN. De fet, el martell hidràulic ha estat treballant a escassos centímetres d’on s’han assegut els manifestants, que demanaven la paralització de les obres. Després d’alguna discussió amb els promotors, han marxat. De cara a dimecres han convocat una assemblea pública a l’ermita de Puigcerver per preparar noves accions reivindicatives.

Després de la manifestació d’aquest diumenge, en la qual unes 150 persones van tallar l’N-420, els opositors al parc eòlic de Lo Vedat del Pany han fet un pas més i s’han plantat davant les màquines. En un parell de vídeos que han penjat a les xarxes socials es pot veure com el martell hidràulic que desfà part del terreny on s’hi ha d’instal·lar un dels deu molins previstos treballa a pocs centímetres dels concentrats, que estaven asseguts a terra. Una situació que els ecologistes han qualificat de perillosa.

Publicitat

De fet, entre ells, el maquinista i un dels promotors del parc hi ha hagut una discussió, segons han apuntat a l’ACN algunes fonts. Des de l’Ajuntament de Riudecols han fet una crida a la calma per evitar noves confrontacions que puguin anar a més. La intenció dels opositors al parc és organitzar-se per fer més accions reivindicatives i han convocat una assemblea aquest dimecres a les nou del vespre a l’Ermita de Puigcerver per preparar-les.

Et pot interessar  Metsola defensa el "diàleg" amb els agricultors però admet que "arriba tard": "Ho podríem haver fet millor"
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut