Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

[Vídeo] Un influencer català crea la “cançó de la catalanofòbia” a partir de missatges d’odi a TikTok

Després d’inserir comentaris com “Habla en Español, que estás en España” a la lletra de la cançó, el músic Joan Rafart conclou que està “cansat del vostre pensament feixista”

Àlex Huguet 24/12/2020

A poc a poc, la creació de contingut audiovisual a les xarxes socials va agafant més seguidors, que per la qualitat que desprenen alguns canals de Youtube o vídeos de TikTok, n’haurien de ser molts més. És el cas del músic i influencer Joan Rafart, que ha viralitzat una cançó creada per ell mateix on recull alguns dels comentaris catalanòfobs que li deixen a les xarxes on penja els seus vídeos. Durant un minut, Rafart va cantant frases i expressions d’odi a la llengua catalana que, lamentablement, es llegeixen massa sovint a les xarxes socials en català, com ara “Habla en español, que estás en España”, “No te entiende nadie hablando así” o “De que sirve el catalán si es de paletos?”.

Al final del tema, el músic declara que està “una mica cansat del vostre pensament feixista”. Amb tot, el vídeo ha corregut força a les xarxes socials, fins al punt de viralitzar-se i de ser piulat per opinadors polítics amb milers de seguidors.