Dissabte, 17 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

[Vídeo] Ricard Ustrell dona la raó a Víctor Amela: “El castellà a TV3 és enriquidor”

Plataforma per la Llengua s’exalta i demana firmes per capgirar la degradació del català a la televisió pública del país

Redacció
Redacció 22/09/2020
Ricard Ustrell, presentador del 'Planta Baixa' / ACN

Ara fa uns dies us explicàvem que el GRup Koiné denunciava la castellanització de TV3 quan al programa ‘Planta Baixa’, portaven una experta per parlar del cervell humà i ho feia en castellà, malgrat que la científica porta vivint a Catalunya des del 1990.

A la tertúlia sobre televisió que fan al programa citat, Ricard Ustrell donava la raó a un dels col·laboradors, Víctor Amela (conegut pels seus exabruptes ultra unionistes) i arribaven a una mateixa conclusió: “El castellà a TV3 és enriquidor” i que, a més, “atrau nous espectadors”.

Podria ser veritat si a les desenes de cadenes espanyoles el català fos també enriquidor, però no és així. Només Televisió Espanyola dedica alguns petits espais en català. Els teleespectadors catalans, si volen consumir en la seva llengua, tan sols els queda TV3 i alguna opció minoritària com TeVeCat o 8Tv.

Plataforma per la Llengua, com el Grup Koiné, recorda la importància de la funció pública de la televisió catalana a l’hora de protegir la llengua. L’ONG del català demana que tothom que vulgui “protegir el català a TV3” que signi i doni suport a la seva campanya “Aturem la castellanització de TV3“.