Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

[Vídeo] Pol Gise ironitza sobre les classes en castellà a les universitats catalanes

|

- Publicitat -

Pol Gise, creador de contingut català, ha publicat un nou vídeo que a més d’un li sonarà la situació que descriu amb ironia i encert. En un primer moment explica que fa temps es planteja començar a estudiar una carrera universitària, però que el seu principal temor no són els treballs ni els exàmens.

Publicitat

Realment el que més angoixa li produeix és que algú demani impartir la classe en castellà amb l’excusa que “així tots ho entenem”, un fet malauradament habitual. Gise parodia la resposta del professor, que cedeix a la llengua dominant i ho porta a l’extrem: “De hecho, ¿por què hablamos en catalán si todo el mundo entiende el castellano? ¿Por què existe el catalán? ¿Por què existe Catalunya?”.

Finalment, planteja la possibilitat d’aixecar la mà i demanar que es faci en la llengua pròpia del territori: “Perdoneu, a mi m’agradaria poder estudiar en català”. Les excuses tampoc són noves: “Això és discriminació, egoista!”.

La Plataforma per la Llengua ha compartit el vídeo per convidar l’alumnat a queixar-se si es troba davant d’aquestes situacions de vulneració dels seus drets lingüístics.

Et pot interessar  L'Estat espanyol "prioritza" l'oficialitat del català a la UE davant el basc i el gallec
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió