Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

[Vídeo] Espejo Público es llueix entrevistant un neonazi com a testimoni d’un tiroteig a Marbella

El programa va haver de publicar un missatge a les xarxes socials desvinculant-se de les declaracions xenòfobes de l’home entrevistat

Àlex Huguet 21/07/2022

Una de les televisions privades espanyoles més importants, Antena 3, va fer aixecar molta polseguera a les xarxes després que el seu programa estrella, Espejo Público, protagonitzés un vergonyós moment en el qual una reportera va entrevistar un neonazi que va ser testimoni d’un tiroteig a una discoteca de Marbella.

Des del plató, van connectar amb una reportera que es trobava al lloc dels fets, juntament amb un home que no deixava cap mena de dubte del peu que calçava, i les seves declaracions van acabar de destapar la pífia del programa per haver-lo deixat parlar. Sobre l’origen dels autors del tiroteig, l’home va assegurar que “diuen que són d’origen holandès, però no són natius. Són gent que ve d’altres països islàmics però són immigrants”.

Evidentment, les crítiques a la xarxa no es van fer esperar, i Espejo Público va publicar un missatge desvinculant-se de les declaracions del neonazi per sortir del pas.


Casualment, qui també es trobava al lloc dels fets era el nebot del monarca Felipe VI, Froilán de Marichalar, el qual es trobava de vacances a Marbella celebrant el seu aniversari, com no podia ser d’una altra manera, a través d’una “targeta black” del seu avi.