Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

[Vídeo] Embolic amb els ultres de l’Espanyol: Amenaces a l’estudi on es grava La Sotana

Les instal·lacions de ràdio han esborrat el seu perfil a Twitter després de fer un comunicat poc encertat

Gerard Sesé 10/07/2020

El descens de l’Espanyol a la segona divisió segueix portant cua. En aquest cas, per les amenaces dels aficionats ultres i radicals del nou equip de la categoria de plata.

Tot ha començat perquè ha corregut per la xarxa un vídeo de fa un any amb un dels irreverents i punyents gags de l’equip de ‘La Sotana’, un programa de ràdio que mescla l’humor negre i esport, amb gran èxit i seguidors.

El vídeo s’ha fet de nou viral i, en plena crisi del club blanc-i-blau, ha provocat la ira dels seguidors més ultres i radicals pericos.

La Sotana s’autofinancia amb un programa de micromecenatge amb més de 1.200 persones que hi aporten diners a nivell personal després de la seva expulsió de Betevé per exigències del FC Barcelona després d’un altre gag on el protagonista era president blaugrana Bartomeu.

És per això que usen unes instal·lacions de ràdio i televisió llogades, anomenades BCN RadioHub. Amb el vídeo circulant, (us l’adjuntem més avall) aquestes instal·lacions de comunicació han rebut amenaces per les xarxes, trucades i e-mails que ja han estat denunciades als Mossos. Tot i això, BCN RadioHub ha fet un comunicat desmarcant-se de La Sotana i demanant perdó als ofesos (en aquest cas els ultres) que amenacen per no entendre l’humor de La Sotana.

El rebombori ha estat tal que BCN RadioHub ha esborrat el seu perfil de Twitter. La Sotana ha emès un comunicat defensant el seu humor i llibertat d’expressió, explicant que ells són els únics responsables del seu contingut i no compartint el que ha fet BCN RadioHub.