Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

[Vídeo] Els sindicats, després de fer nit al Departament: “Estem farts de la prepotència del conseller d’Educació”

Cambray i els sindicats es reuniran aquest matí, després d’una ocupació de gairebé 24 hores a la seu

Redacció 18/02/2022
Dues representants sindicals enganxant un cartell a la cinquena planta del Departament d'Educació. Data de publicació: divendres 18 de febrer del 2022, 10:14 Localització: Barcelona Autor: María Belmez

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i els sindicats d’educació es reuniran durant aquest matí després que unes desenes de representants sindicals hagin passat la nit tancats al Departament. Els sindicats van iniciar la tancada aquest dijous per protestar per la “imposició” del canvi en el calendari escolar.

Els representants dels treballadors reclamen que s’obri un procés real de negociació, ja que, a diferència del que diu Cambray, defensen que l’avançament de les classes sí que afecta les seves condicions laborals. En un vídeo compartit pel sindicat de l’Educació Pública de Catalunya a través de Twitter, els docents diuen estar farts “de la prepotència del conseller d’Educació” i que, a diferència del que assenyalen alguns, la protesta és per reivindicar múltiples millores i revertir les retallades de les darreres dècades. Els sindicats no descarten més mobilitzacions si la reunió no acaba amb el compromís d’una negociació.