Dimecres, 8 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

[Vídeo] Els Mossos executen un desallotjament amb càrregues contra els manifestants

“Segueixen sense anar correctament identificats per davant, per darrere i en el casc com va aprovar el parlament el 12 de novembre de 2020”, critiquen des d’Irídia

Agències 13/01/2022
Una de les càrregues policials durant el desallotjament de la nau ocupada a Badalona el 13 de gener del 2022

Els Mossos d’Esquadra han executat l’ordre de desallotjament de la nau del carrer Progrés de Badalona, on vivien des de feia anys al voltant d’un centenar de persones. Els ocupants han demanat fins a última hora posposar l’ordre de llançament per la manca d’alternatives d’habitatge, les baixes temperatures i la situació epidemiològica. El jutjat, però, s’hi ha negat de manera reiterada.

Davant d’aquesta situació, algunes de les persones han recollit les seves pertinences i al llarg del matí han abandonat l’espai voluntàriament. Finalment, cap a les 12 del migdia, els Mossos han carregat contra les persones concentrades a les portes de la nau i han pres el control de l’espai per acabar de desallotjat els okupes que encara quedaven a l’interior.

“Segueixen sense anar correctament identificats per davant, per darrere i en el casc com va aprovar el parlament el 12 de novembre de 2020”, han criticat des d’Irídia. El Centre per la Defensa dels Drets Humans també demana aclarir si l’home ferit al cap ha rebut un cop de porra durant les càrregues policials.