Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

[Vídeo] El vil engany dels Mossos a la PAH perquè els obrin la porta durant un desnonament

La imatge dels Mossos no passa pel seu millor moment. Les seves actuacions al servei de l’Estat repressor, així com el pla que tenien per a detenir tot el Govern, […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 25/03/2019
La PAH del Bages intenta evitar un desnonament a Manresa

La imatge dels Mossos no passa pel seu millor moment. Les seves actuacions al servei de l’Estat repressor, així com el pla que tenien per a detenir tot el Govern, se li han d’afegir les seves actuacions a l’hora de requisar llaços grocs o fer desnonaments.

Així es desprèn d’un cruel vídeo que ha penjat la Plataforma Afectats per la Hipoteca del Bages. Les imatges, gravades des de dins de l’edifici que els Mossos pretenen desnonar, es pot observar com un grup de voluntaris intenta protegir la família que es quedarà sense llar. Al costat de la porta, al costat esquerre, s’hi pot veure una menor espantada. Segons explica la PAH del Bages, els mediadors havien decidit obrir la porta perquè la noia pogués sortir de l’edifici. Asseguren que així es pacta amb els Mossos. Però la policia catalana, aprofita el moment que s’obre la porta per entrar amb violència, clavant cops de puny a qui es troba per davant. A més, la menor, es veu quasi esclafada pels agents i comença a xisclar desesperadament. Una actuació que recorda l’1-O per part de la policia espanyola.

Els antidisturbis dels Mossos han acabat desnonant la família de Manresa que portava esperant un pis d’emergència des de fa més de sis mesos. Després del vergonyós desnonament executat aquest, la PAH del Bages s’ha desplaçat a l’Ajuntament exigint una solució per la Rachida i la seva família.