Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

[Vídeo] El TS torna a condemnar el jove que va ser absolt a Estrasburg per cremar una foto del Rei

El Tribunal Suprem ha tornat a condemnar Jaume Roura, el jove que va cremar una foto del Rei. Aquella sentència va ser dilapidada pel tribunal d’Estrsburg que va alliçonar Espanya […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 10/12/2018

El Tribunal Suprem ha tornat a condemnar Jaume Roura, el jove que va cremar una foto del Rei. Aquella sentència va ser dilapidada pel tribunal d’Estrsburg que va alliçonar Espanya al·legant que no podia castigar un acte que s’emprava en la llibertat d’expressió.

Com ja hem vist amb els presos polítics catalans, la justícia espanyola actua per venjança i aquella plantofada històrica encara coïa.

És per això que ara el Tribunal Suprem ha confirmat una nova condemna de sis mesos de presó per a Roura per uns fets del 2014 quan va entrar en una església de Banyoles (Girona) cridant a favor de l’avortament, col·locant una pancarta a l’altar on deia “fora rosaris dels nostres ovaris” i llançant pasquins.

Els jutges es blinden de cara a Estrasburg

A la sentència els jutges espanyols es blinden pensant en Estrasburg. Segons explica la Cadena SER, des de la sala segona reconeixen que els crits i l’eslògan de la pancarta “estan plenament emparats per la llibertat d’expressió” i diuen la seva condemna “no es fonamenta en la seva ideologia a favor de l’avortament o en la crítica realitzada davant de l’església catòlica per la seva postura davant la reforma de la Llei de l’avortament que va ser propugnada pel llavors ministre de Justícia Sr. Ruiz Gallardón” sinó que el càstig es deu per haver-ho fet dins una Església.

Aquí l’acte pel qual ha estat condemnat el jove català:

Relacionats