Edició 2087

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 12 de abril del 2024
Edició 2087

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 12 de abril del 2024

[Vídeo] Doncs no: la cançó de Rosalia no és la més escoltada en català de la història

|

- Publicitat -

La cantant catalana Rosalia Vila Tobella, que porta un parell d’anys triomfant allà on va, que acumula milions de seguidors arreu del món i que va guanyar un parell de Grammys Latinos en la categoria de música fusió i interpretació urbana i per la millor cançó alternativa, va publicar fa una setmana una cançó en català.

Apartant-nos de la complicada intel·ligibilitat de la lletra a causa d’una dicció millorable i fugint del debat que ha creat l’ús de barbarismes com “cumpleanys” en lloc “d’aniversari”, cal destacar i tenir clar que ha estat positiu i favorable per a la llengua catalana que una artista que gaudeix d’un gran ressò com ella hagi decidit compondre en català.

Publicitat

Però el que sí que no és cert és que aquesta cançó “Fucking Money men” sigui la més escoltada en la nostra llengua. De fet, ara mateix el videoclip té 7,7 milions però hi ha una altra cançó que va camí dels 39 milions de reproduccions.

El tema més reproduït a les xarxes en català es titula “Els dies de la setmana” de Demàris Gelabert. Ella és una pedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils que causa autèntic furor entre els infants d’arreu dels Països Catalans.

Et pot interessar  Carrizosa té la barra de dir que "la llengua majoritària dels catalans és el castellà"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut