Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

[Vídeo] Diferències entre independentisme i unionisme: així tracten un càmera d’Antena3 a les festes de Sant Fèlix de Vilafranca

La Festa Major de Vilafranca del Penedès gira entorn del dia d’avui, 30 d’agost, que és la Diada de Sant Fèlix i és quan es celebren els actes centrals a la població. […]

Gerard Sesé 30/08/2018
Diada de Sant Fèlix | MénCasteller

La Festa Major de Vilafranca del Penedès gira entorn del dia d’avui, 30 d’agost, que és la Diada de Sant Fèlix i és quan es celebren els actes centrals a la població. A primera hora de la tarda, diferents colles castelleres han participat en un concurs esperat i dels que presenta més gammes altes i més competència.

Davant de l’espectacularitat de l’esdeveniment i la passió que desperta, com és habitual, diferents mitjans de comunicació han volgut cobrir la diada, també d’espanyols com Antena3. Tot just un dia després de l’agressió que va patir un càmera de TeleMadrid confós amb un de TV3 a la concentració del Parc de la Ciutadella convocada per Cs, avui podria haver passat quelcom semblant a la inversa: un atac contra la premsa espanyola. Però res de tot això, el poble català ha tornat a donar una lliçó a l’unionisme de pau i civisme.

En un moment donat, algú ha increpat verbalment el càmera de la cadena espanyola però la reacció de la gent ha estat immediata: fer callar els crits cantant Els Segadors. I així ha estat. No s’ha registrat cap incident i els periodistes espanyols han pogut fer la seva feina tranquil·lament. Diferències entre l’unionisme i el republicanisme.