Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

[Vídeo] Càrregues dels Mossos a plaça Sant Jaume contra negacionistes de la Covid-19

La manifestació multisectorial en contra les restriccions just havia acabat

Gerard Sesé
Gerard Sesé 30/10/2020

Aquesta tarda a Barcelona, així com en altres indrets dels Països Catalans, s’havia convocat una concentració davant la plaça Sant Jaume anomenada “multisectorial” en referència als diferents gremis i grups de treballadors que s’han quedat sense poder treballar després de l’aturada social decretada pel Govern el dijous a la nit.

De cop, però, un grup de negacionistes de la pandèmia i del virus de la Covid-19 s’han enfrontat amb els Mossos i les seves unitats d’antidisturbis. S’han llençat alguns objectes i s’han vist algunes imatges de corredisses i algunes càrregues policials. Els càntics d’aquest sector de concentrats eren en castellà.

Els Mossos avui estrenaven un nou sistema d’identificació dels agents de la BRIMO: llueixen a l’esquena una xifra més curta i visible.

S’han llançat petards, pots de fum i altres objectes, però cap a tres quarts alguns dels concentrats han començat a tirar objectes contundents i tanques de seguretat a les furgonetes dels Mossos que custodiaven la concentració. Ha estat aleshores quan els Mossos han carregat i han dissolt l’acte.

La policia ha dispersat els manifestants i n’ha arraconat alguns a l’entorn del carrer Jaume I. Molts, però, han fugit corrent cap a Via Laietana, i els Mossos han començat a perseguir-los amb les furgonetes.

Relacionats