Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

[Vídeo] Arrufat: “He patit un procés d’extorsió i amenaça per unes informacions inadmissibles”

L’exdiputat de la CUP es grava a casa seva assegurant que aquests fets “que fa anys que duren” lii han provocat “una grossa depressió”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 09/10/2020

L’exdiputat de la CUP, Quim Arrufat, ha volgut explicar-se en un vídeo gravat a casa seva i trencar el silenci sobre les acusacions d’assetjament sexual que presumptament hauria dut a terme a companyes de la formació anticapitalista i que, segons el partit independentista, haurien estat el motiu real de la seva marxa ara fa un any.

Arrufat no es talla ni un pèl i ho defineix tot com “unes informacions inadmissibles” i que ha patit “extorsions” i “amenaces” per tot plegat. Al vídeo explica la seva veritat i fins i tot confessa que ha patit “una gran depressió”.

Explica que la comissió feminista el va rebre i el va obligar a dimitir de tot i a fer teràpia al “psicòleg” perquè una militant havia denunciat que tres anys enrere havia percebut durant una trucada telefònica una agressió sexista.

Narra que durant 5 o 6 reunions en el si de la CUP va intentar defensar-se i explicar-se i demostrar la seva innocència i que, en veure que no era possible, va decidir marxar.

Arrufat es mostra intranquil per haver de criticar la CUP però afirma que no li queda més remei: “Algú s’ha aprofitat dels mecanismes de control i ha trencat la confidencialitat per fer-me mal a la meva vida i la meva reputació laboral” i fins i tot arriba a afirmar que “ara ja puc parlar perquè més mal no em poden fer” i recorda que li van arribar a dir que “si moria ho publicarien tot als diaris”.

A més, acaba dient que requerirà al diari Ara que faci una rectificació tot i que “els següents anys ja han quedat tocats”.