Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Una associació d’advocats espanyols denuncia Netflix per un film on Jesucrist és gai

#MarcaEspaña: La Asociación de Abogados Cristianos exigeix que es retiri la pel·lícula brasilera

Redacció 24/12/2019
La primera temptació de Crist

La Associación de Abogados Cristianos ha denunciat una comèdia brasilera anomenada “La primera temptació de Crist” que forma part del catàleg de Netflix España. El motiu? Al film d’humor Jesucrist és homosexual.

En la denúncia es demana el Jutjat de Colmenar Viejo mesures cautelars perquè Netflix España suprimeixi del seu catàleg la pel·lícula en qüestió. Segons l’associació de juristes, aquesta cinta “comet un presumpte delicte contra els sentiments religiosos, en la modalitat d’escarni, tipificat a l’article 525 del Codi Penal”.

Així ho han explicat diferents mitjans espanyols, com el digital Fórmula TV, que recullen les declaracions de Polonia Castellanos, la presidenta de l’associació d’advocats ultraconservadora, on assumeix que “aquesta pel·lícula burla la imatge de Jesucrist, presentant-lo com si fos inepte i homosexual”. I parla de l’acollida que ha tingut al seu país d’origen: “Al Brasil ha soscavat la dignitat dels creients que s’han mostrat en contra d’aquesta producció. Per això no podem permetre que, el que ha ofès al Brasil, estigui sent emès al nostre país”.

L’associació ha fet pública la denúncia d’acord amb la legislació contra l’ofensa de sentiments religiosos que, segons argumenten, estan inclosos “en 22 països de la Unió Europea”.