Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Un metge del centre de salut de Binissalem maltracta una jove per parlar en català

|

- Publicitat -

El Diari de Balears denuncia que el passat dimecres, 31 de març, sobre les 18 hores, Xisca CB, una jove binissalemera va acudir al P.A.C. de Binissalem amb una ferida a la mà que li havia fet el seu moix. Segons la jove, quan el metge la va cridar per atendre-la, ella després de saludar amb un «Bon dia», va començar a explicar-li el que li havia passat. Tot d’una, el metge la va interrompre i li va dir pujant el to: «en castellano, vale? Que no te entiendo». Ella va dir «eh?» i el metge li digué «que me hables en cristiano».

Publicitat

Quan la jove li va demanar si no l’entenia si parlava en mallorquí, el metge li va dir que és de Polònia i que el que feia ella era «anar en contra seu» i la va convidar a esperar a ser atesa en el següent torn «a veure si l’altre metge t’entén». Xisca CB es va dirigir aleshores en castellà al metge i li va dir si li podia mirar la ferida. El metge li va dir que només tenia un cop i que no era res.

La jove explica que «me’n vaig anar bramant cap al cotxe», però quan va ser allà va decidir que els fets no havien de quedar impunes i va tornar al centre de salut: «la senyora de la recepció me va veure bramant i me va dir: ‘què ha passat?’ I jo li vaig dir ‘me podries donar un full de denúncia?’ I me va donar el full de reclamació’» i afegeix que «vaig escriure la reclamació en castellà, és vera, estava ben cohibida i jo crec que de la ràbia i impotència me va sortir així, sincerament tenia el cap volant en aquell moment».

Et pot interessar  VIDEO | L'actor Sergi López se suma a la campanya 'Say Yes' i demana a Macron que França accepti l'oficialitat del català a la UE

Xisca CB ha explicat a dBalears, també, que «al dia següent vaig tornar perquè me feia molt de mal i me varen donar antibiòtics i paracetamol perquè la doctora va dir que les mossegades d’animals poden ser perilloses».

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió