Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Un jutge deixa en llibertat un sacerdot que va enviar un vídeo sexual a una nena de 14 anys

Els lligams de l’Església amb la caverna segueixen indestructibles després d’un nou escàndol

Redacció 15/01/2020

Ha passat al Jutjat d’Instrucció 1 de Valladolid, on es va detenir un sacerdot per enviar un vídeo de contingut sexual a una menor de 14 anys. El rector té 40 anys, i ja té antecedents de fa més de 10 anys, quan ja va ser investigat per contactar amb una nena a través de la xarxa social Tuenti, per dir-li que era “molt atractiva” i que estava “tremenda” en biquini.

L’escàndol ve precedit perquè el jutge va decidir posar-lo en llibertat després de prendre’n declaració, només amb mesures cautelars d’allunyament, prohibició de comunicació amb la víctima i obligació de comparèixer un cop al mes en seu judicial. Ara mateix, el jutge està sent investigat per un delicte contra la llibertat i indemnitat sexual de menor de 16 anys, en concret a la modalitat continguda a l’Article 183 del Codi Penal.

Segons ha informat eldiario.es, pot ser condemnat per contactar una menor per cometre un acte delictiu sexual, o bé per enganyar la víctima perquè faciliti material pornográfic d’un menor. El pitjor de tot és que hi ha la possibilitat que la sentència final el deixi en llibertat amb només una multa, confirmant un nou escàndol de la justícia espanyola.