Divendres, 27 de novembre de 2020 - Edició 855
La República

Un estudi diu que els espanyols associen l’estiu a la cervesa i la paella

Una societat que no valora viatjar o provar coses noves: a l’agost, platja i alcohol

Gerard Sesé
Gerard Sesé 08/08/2019

La qualitat d’una societat no només es mesura per la qualitat de les seves institucions, infraestructures i serveis públics, sinó també en gran part per la cultura dels seus individus.

El 70 per cent dels espanyols identifiquen l’estiu ideal amb la cervesa i la paella; en pobles i platges; i acompanyats de la parella i la família, segons l’estudi ‘El verano ideal de los españoles’ realitzat per Madison Market Research publicat aquest dijous.

L’estudi, elaborat a partir de 2.021 enquestes on-line, identifica les preferències socials i culturals de la població per a les seves vacances estivals. En l’enquesta, es pregunta sobre l’estiu ideal i l’estiu real dels espanyols, així com el paper de l’aperitiu i el consum en hostaleria aquest estiu.

Així, les dades aportades pels espanyols mostren que per al 73,2 per cent la cervesa, en qualsevol de les seves variants, representa l’estiu al poble i per al 69,4 per cent l’estiu a la platja.

L’estudi ha destacat que l’hàbit preferit dels espanyols al poble és passar el temps amb els seus amics a la terrassa d’un bar (26,1%), seguit de practicar esport a l’aire lliure (19,9%) i gaudir de les festes locals (15,5%).

 

Relacionats