Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

Tsunami reapareix per anunciar que dóna suport econòmic als 196 encausats de la Jonquera

Trenca el seu misteriós silenci amb un efímer missatge al seu canal de Telegram

Gerard Sesé 24/07/2020
Acció del Tsunami Democràtic

Tsunami Democràtic, que des que es fa concretar la Taula de Diàleg ha desaparegut de manera sobtada de l’escena politicosocial catalana, ha tornat amb un petit missatge al seu canal de Telegram.

El motiu ha estat per anunciar que dóna suport als 196 encausats per la justícia espanyola pels talls a la Jonquera i El Petrús convocat pel mateix Tsunami.

El moviment anuncia que “després d’una primera valoració jurídica sobre les citacions anunciades aquesta setmana per l’acció a La Jonquera, Tsunami Democràtic informa que dóna suport econòmic i tècnic a les persones denunciades o sancionades per les accions convocades” i ofereix un correu electrònic: suport@tsunamidemocratic.cat.

El jutjat d’instrucció 4 de Figueres ha citat a declarar 196 investigats pel tall del Tsunami Democràtic que va bloquejar la frontera els dies 11 i 12 de novembre. La interlocutòria diu que els manifestants van tallar l’AP-7 “per interrompre la lliure circulació de persones i mercaderies”, que van muntar “barricades” damunt la calçada i que també van instal·lar-hi un escenari i els acusa de desordres públics i danys.